WORKSHOP

                                           

Sjamanistische (keel)zang met Gendos uit Toeva, Siberië
Zaterdagmiddag 17 november van 12:00 tot 16:00
  

Er is een unieke kans een workshop te volgen met Gendos, een van de festival deelnemers uit Tuva. In deze workshop zal hij zijn werk, en in het bijzonder zijn zang,  toelichten. Aan deze workshop kunnen zowel mannelijke als vrouwelijke zangers die al ervaring hebben met boventoon- of keelzang deelnemen om hun kennis en kunde te verdiepen. We proberen er vooral achter te komen welke rol de zangtechniek speelt in verhouding tot de geestelijke houding bij sjamanistische zangvormen. Hoe belangrijk is de technische beheersing? Hoe komen zij in de juiste stemming voor een stuk, of een performance?

Geïnteresseerden dienen zich spoedig op te voegen want het aantal plaatsen is beperkt. Vermeld er kort bij welke ervaring je hebt met keel/boventoonzang. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij ook het concert van Gendos en Sainkho in het Tropentheater bijwonen, zodat Gendos in de workshop aan kan sluiten op de performances.
Maxim Chapochnikov leidt de workshop in en is aanwezig om te vertalen uit het Russisch.
De workshop vindt plaats in een nieuwe Thee Cultuur Huis op de Zeedijk en wordt gecombineerd met een theeceremonie. Het ceremoniële  gebruik van thee creëert ontspanning en concentratie wat prima past  bij de doelen van de workshop.


Het concert (plus een nieuwe film over Toevaanse sjamanisme) vindt plaats op woensdag 14 november in het Tropentheater (Amsterdam) en op donderdag 15 november in het Zuiderpershuis (Antwerpen).  

De workshop is alleen in Amsterdam, op zaterdagmiddag 17 november van 12:00 tot 16:00 in Tea Culture House op de Zeedijk 34 te Amsterdam.
www.teahouse.nl

Maximale aantaal deelnemers: 15.

Prijs per persoon inclusief de theeceremonie met exquise Chinese  theesoorten: 60 euro.

Reserveringen per mail

 

 

(naar boven) (home)